Friday, March 9, 2012

Things to do !

Assalamualaikum. Haii guyss. Alhamdulillah assesment one sudah habis. Tak nak comment fasal tu, and dapat agak dah result nanti sangat teruk, i'm not prepare well untuk assesment tuu. Okay back to title, THINGS TO DO? Alhamdulillah, cuti kali ni tak apa homework, okayy, i repeat NO HOMEWORK! Bunyi dia best gilaa kan, dapat cuti dengan best! Dapat rest cukup-cukup. Haha, okayy, kalau aku still form four boleh lah rest, apa semua bagai tapi dah FORM FIVE lah this year. Kena struggle, tak nak menyesal kemudian. So, banyak benda kena buat cuti ni! 


Ceng,ceng,ceng,ceng, antaranya ialah :


  • Siapkan homework yang bertangguh ! 
  • Siapkan semua modul physics! (bulan march je)
  • Study Chemistry Form Four Chapter 2 and 3
  • Physics Form Four Chapter 2 ( banyak gilaaa benda dalam chapter ni)
  • Addmath Form Four Chapter 5 & 11
  • Biology Form Four Chapter 2 & 3
  • History Form Four Chapter 7& 8
  • Agama Form Four ( Ni suka hati nak berapa tajuk, heheh)
  • Anddd Math Form Four ( Ni pun suka hati ! )
Yeahhh, actually perkara di ^^ telah digubal oleh Aina Yasmin :) So, menurut perintah! Hehe. And dia ada share some tips untuk belajar :

  • Study pagi, so wake up harus lah pukul EMPAT yee.
  • Then, jangan tidur lewat !
  • Andd last, selalukan  buat lathan, kalau baca banyak tak ada latihan tak jalan jugak.
So, akma JANGAN MALAS! Nak 9A+ kan? Soo, fightttttt! And untuk spm candidate yang lain, korang jangan bazir masa cuti ni tauu, SPM 241 hari je lagiii. Kalau nak ikut minggu 34 minggu, kalau bulan pulak tinggal 8 bulan je lagi, nampak macam lama tapi kejap je sebenar nya. *remind kan diri sendiri jugakk.

With love,
AKMA :)

8 comments: